HAKKARİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 Yılı Mali Yatırım Planlama Toplantısı Yapıldı.

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2015 yılı Yatırım Planlama toplantısı Valimiz Yakup CANBOLAT başkanlığında yapıldı. 
2015 Yılı Mali Yatırım Planlama Toplantısı Yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcıları Cumhur DURAN, Mehmet Emin TAŞÇI, ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut KURTARAN ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz iştirak etti.

Toplantıda Vali Yakup CANBOLAT, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yatırımlarıyla ilgili ivedi bir toplantı yapma zarureti doğduğunu ifade ederek, ‘’Hem devlet yatırım programı hem de Milli Eğitim Bakanlığımızın okul öncesi ve ilköğretime ayırdığı kaynak belirlendi. Yatırımların planlanmasıyla ilgili neler yapabileceğinin hızlı bir çalışmayla tespit ederek bakanlığa teklif edilmesi gerekiyor. Bu tespitlerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından biran önce işlerin projelendirilmesi ve ihale süreçlerinin başlatılarak yapılması önem arz ediyor. En geç 15 Mayıs 2015 tarihine kadar büyük onarım ihalelerinin bitirilmesini hedefliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut KURTARAN tarafından planlanan yatırımlarla ilgili bir sunum yapıldı. Buna göre; 2015 Yılı Devlet Yatırımı kapsamında il genelinde yaklaşık 60 milyon tutarında 68 derslik, 700 kapasiteli öğrenci pansiyonu ve 1 halk eğitim merkezi yapılacağı belirtilen sunumda, 2015 yılı il yatırım programı kapsamında ise yaklaşık 45 milyon tutarında 162 derslik, 50 lojman ve 7 okulda onarım çalışması yapılacağı kaydedildi. Sunumda, planlanan yatırımların bir kısmının 2015 yılında bir kısmının ise 2016 yılında hizmete sunulacağını ifade edildi. 

Bulak Mah. Derviş Yalım Cad. No 2 İç Kapı No 5 MERKEZ / HAKKARİ - Santral 0 438 280 30 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.