HAKKARİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu tanıtım ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

         Bakanlığımızın yol haritası olan 2023 Vizyon Belgesi değerlendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal GÜR başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali KORKMAZ, şube Müdürleri Ayhan TURGUT, A. Mecit YILMAZ, Selahattin YÜZGEÇ ve İl merkezi ile köylerde görev yapan okul müdürleri katıldı.
2023 Eğitim Vizyonu tanıtım ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

       Toplantıda bir konuşma yapan Müdürümüz GÜR, 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyerek,bu Belge doğrultusunda çalışmanın değerine dikkat çekti. Bakanlığımızın vizyon belgesinin öğrenci, ebeveyn, öğretmen ve okul gibi dört temel sütuna dayanmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Çağın yeni becerileri doğrultusunda çok yeni eğitim tasarımlarının gündeme geleceğini ifade eden GÜR, öğrenci/öğretmen sağlığından okul dergilerine, değerler eğitiminden bilim olimpiyatlarına ve yönetici akademilerine kadar uygulamaya geçirilecek çok yönlü çalışmalar üzerinde durdu. 

       Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın söylediği gibi “zengin bir medeniyet birikimini temsil eden, genç ve dinamik nüfusa sahip, geleceğe dair iddiaları olan ülkemizin hedeflerine ulaşması, nesillerin kaliteli bir eğitim-öğretim sistemiyle buluşması gerekir. Kaliteli eğitim-öğretim öğrencilerin zihni gelişimlerini kolaylaştırmaktan, onlara vizyon kazandırmaktan, manevi yönlerini güçlendirmekten geçer” diye ifade eden  GÜR: Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın emrini yerine getirmek için kendimizi çok iyi hazırlamalıyız. Mevcut durumumuzun kat kat üstüne çıkmalıyız.

 

        Temel eğitim okullarımızda Türkçe ve Matematik alanındaki akademik başarıyı artıracak çalışmaların kritik önemde olduğunu vurgulayan GÜR, destek kursları ve egzersiz çalışmalarıyla çocuklarımızı desteklemek gerektiğini ifade ederek; “Çocuklarımızın sporla, sanatla, kültürle, müzikle çok yönlü olarak buluşmalarına destek olmalıyız. Eğitimde bir atılım ve şahlanış harekâtı başlatmak istiyoruz.” dedi.

 

        Eylem planlarını farklı ve yenilikçi uygulamalarla hayata geçirmek istediklerini dile getiren GÜR, temel eğitimde riskleri önlemenin ve öğrenmeye açık olmanın önemine değindi. Her öğrencinin öğrenme hızının, türünün, kapasitesinin birbirinden farklı olduğuna inanarak, çocuklarımızı bu bağlamda çok yönlü yetiştirmeye gayret edeceğiz.”

 

         Millî Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği Ölçme Değerlendirme Merkezleri’nden birinin Hakkari’de kurulacağını belirten GÜR, süreç odaklı çalışmaların çok yönlü olarak uygulanacağını ifade etti.

 

         İl Millî Eğitim Müdürümüz Bilal GÜR, sosyal, kültürel, sportif;  akademik, değerler eğitimi ile mesleki ve teknik eğitim odaklı olmak üzere yeni projeler üreteceklerini ifade etti. Mesleki teknik eğitimde, Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine, beceri atölyelerinden, robotik kodlama atölyelerine kadar artırılmış gerçeklere kadar vizyonun getirdiği yeniliklere dikkat çekti.

 

         Paydaş kurumlarla vizyonumuz doğrultusunda bütünlük oluşturan uygulamalara hız kazandırmak gerektiğine dikkat çeken GÜR, okul öncesinden ilkokula, ortaokuldan ortaöğretime, özel eğitimden hayat boyu öğrenmeye, mesleki eğitimden din öğretimine yaptıkları çalışmaların hepsini farklı boyutlara taşıyacaklarına dikkati çekerek;

 

     “Millî Eğitim Bakanlığımızın eğitim-öğretimdeki atılım ve şahlanış stratejisinin yol haritasını oluşturan 2023 Vizyonu’nun önemine ve ortaya koyduğu hedeflerle ulaşmak çok önemli.  Uzun soluklu bir çalışmayı gerektiren bu hedeflere ulaşmak için, çalışmalarımız son hızla devam edecek. Bugün sizlere bu çerçevede bilgiler vermeyi amaçladık. Önümüzdeki günlerden itibaren hayata geçirilecek projelerimize ilişkin öneri ve katkılarınızı bekliyoruz” dedi.

 

       Toplantı 2023 Vizyonu doğrultusunda Hakkari’de hayata geçirilecek projelerin bilgilendirmelerine dair soru-cevapların ardından sona erdi.

01-11-201801-11-201801-11-201801-11-201801-11-201801-11-201801-11-2018

Bulak Mah. Derviş Yalım Cad. No 2 İç Kapı No 5 MERKEZ / HAKKARİ - Santral 0 438 280 30 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.