HAKKARİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"Anadolu’da Çok Kültürlülük, Kaynakları Ve Eğitime Yansımaları" Semineri Yapıldı

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğünce 2016 Şubat döneminde atanan aday öğretmenlere yönelik olarak “Anadolu’da Çok Kültürlülük, Kaynakları Ve Eğitime Yansımaları" Semineri yapılıyor. 31 Ağustos Çarşamba günü Hakkari Atatürk Kültür Merkezin salonunda başlayan seminerin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 
"Anadolu’da Çok Kültürlülük, Kaynakları Ve Eğitime Yansımaları" Semineri Yapıldı

Hakkari Merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerine atanan toplam 367 öğretmenin katıldığı seminerin açılış konuşmasını Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kızılkaya yaptı. Konuşmasına; Atanan öğretmenlere Türkçe ve Kürtçe “ Hoşgeldiniz ve Hûn Bı Xêr Hatın diye başlayan Kızılkaya, devamında Hakkari ilindeki genel öğretmen durumu hakkında bilgi verdi. Öğretmenlerin hayatın her alanında öğrencilerine, Vatandaşlık, demokrasi kültürü, farklılıklara saygı, çoğulculuk ve insan haklarına saygıyı öğretmeleri gerektiğini vurgulayan Kızılkaya; Hakkari yöresinin yetiştirdiği “ Ahmedi Xani, Feqiyê Teyra, Seyyit Taha vb. şahsiyetlerin barış ve hoşgörünün mimarları arasında yer aldığını söyledi.

Verilen aranın ardında kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel DURGUN ise Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizce olarak öğretmenlere Hoşgeldiniz diyerek sözlerine başladı. İl Müdürü Veysel Durgun;  “ Öğretmenlik mesleğinin önemimden ve insan yaşamındaki etkisinden bahsetti. Öğretmenlerin birer model olduklarını, toplumu değiştirme gücüne sahip olduklarını, sabır ve azimle kararlı bir şekilde öncülük yapmaları gerektiğini söyledi.  Hakkari genelinde örgün eğitimde 74 bin öğrencinin olduğunu bunların kaliteli, bilinçli ve fedakâr öğretmenler sayesinde hayatı tanıyacaklarını ve yükseleceklerini ifade etti. Toplumda var olan sorunların öğretmenler eliyle sona erdirilebileceğini vurgulayan Durgun, öğretmenlere mesleklerinde başarılar dileyerek konuşmasını bitirdi.

İlk haftası; Yerel örf, adet ve gelenekler, Hakkari İli’nin demografik, ekonomik ve aşiret kültürü ile aile yapısı, aile içindeki rol dağılımı ve kadın erkek ilişkileri konuları ile devam edecek.

            Seminerin ikinci haftasında ise; öğretmenlerin öğrenci velileri ile daha rahat iletişim kurabilmeleri için Kürtçenin Kurmançi lehçesinde; Alfabe, selamlaşma, hal hatır sorma, ad ve memleket sorma,  Bu sorulara cevaplar verme, vedalaşma, sayılar, saatler ve zaman gibi günlük hayatta sıkça karşılaşılan pratik bilgiler öğretilecek. Seminer 09 Eylül Cuma günü sona erecektir.

02-09-201602-09-201602-09-201602-09-201602-09-201602-09-201602-09-2016

 

Bulak Mah. Derviş Yalım Cad. No 2 İç Kapı No 5 MERKEZ / HAKKARİ - Santral 0 438 280 30 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.